Egyszerűen fantasztikus és expressz gyors. Ráadásul maradék fehér kenyérből, kalácsból is elkészíthető. Amikor megettük, férjem azt mondta, ilyet csinálhatnék gyakrabban is.
Hozzávalók:
A narancs szószhoz:
Elkészítse:
Egy narancs héját lereszeltem. Felvertem négy tojást, hozzákevertem a narancs héját, a tejet és a fahéjat és beleforgatjuk a kalács szeleteket, majd megfordítjuk őket és hagyjuk, hogy minden folyadékot felszívjanak. Egy nagy serpenyőben felforrósítottam egy kanál vajat és 3 szelet kalácsot tettem bele. Mindkét oldalát szép pirosra sütöttem. Ezt megismételtem háromszor.
Közben a narancsok kicsavart levét, egy narancs kifilézett húsát, a narancslekvárt és a nádcukrot elkevertem és felforraltam. Kis tűzön besűrítettem.
A narancs szószt is háromfelé osztottam és mindenki maga garázdálkodhatott belőle. Isteni illatok lengték be a konyhát és még órák múlva is ott bizsergett a nyelvünk hegyén az aromák kavalkádja.
Hozzávalók:
- 9 szelet vaníliás kalács
- 1 narancs reszelt héja
- 4 tojás
- 1 dl zsíros tej
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
- a sütéshez 3 ek vaj
A narancs szószhoz:
- 2 narancs leve + 1 narancs kifilézett gerezdjei
- 10 dkg narancslekvár
- 4 ek nádcukor
Elkészítse:
Egy narancs héját lereszeltem. Felvertem négy tojást, hozzákevertem a narancs héját, a tejet és a fahéjat és beleforgatjuk a kalács szeleteket, majd megfordítjuk őket és hagyjuk, hogy minden folyadékot felszívjanak. Egy nagy serpenyőben felforrósítottam egy kanál vajat és 3 szelet kalácsot tettem bele. Mindkét oldalát szép pirosra sütöttem. Ezt megismételtem háromszor.
Közben a narancsok kicsavart levét, egy narancs kifilézett húsát, a narancslekvárt és a nádcukrot elkevertem és felforraltam. Kis tűzön besűrítettem.
A narancs szószt is háromfelé osztottam és mindenki maga garázdálkodhatott belőle. Isteni illatok lengték be a konyhát és még órák múlva is ott bizsergett a nyelvünk hegyén az aromák kavalkádja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése