Ezt felesben főztük Nigellaval. Ő a ragut találta ki, én pedig a tésztát készítettem az ételhez. Szerintem nagyon jó párosítás. Úgy faltuk a férjemmel, mit aki soha nem evett. A gyerek is ette, mert nem tudta, hogy citromos a tészta. Pedig tisztán érződött rajta, de ő szilvalekvárral ette (gomba nélkül). A mienk ilyen volt:
Hozzávalók:
A tésztához (540 g lett):
A raguhoz:
Elkészítése:
A tésztához valókat robotgépben szép fényes, rugalmas tésztává gyúrattam, aztán folpackba csomagolva pihenni raktam a hűtőbe fél órára.
Tésztanyújtó géppel kinyújtottam, de csak 4-es fokozatig, aztán felvágtam metéltnek. Máris lobogott a tűz a fazék alatt, bugyogott a sós víz. Két perc alatt megfőtt a tészta, leöblítettem, lecsepegtettem, tálba tettem, nyakon öntöttem egy kevés olívaolajjal.
A raguhoz egy serpenyőben felhevítettem az olívaolajat. Belevetettem a vaskosra vágott gombaszeleteket, sóztam, borsoztam, ráreszeltem a fokhagymát és a citrom héját, rátépkedtem a kakukkfüvet, az összeaprított petrezselymet, rácsavartam a citromot és elzártam a lángot. Ekkor ráreszeltem a parmezánt , összekevertem és már el is készült az ebéd.
Nem akarom magamat fényezni, hisz én is csak lestem a recepted, de szenzációs volt.
Hozzávalók:
A tésztához (540 g lett):
- 3 kisebb tojás
- 16 dkg durum simaliszt
- 16 dkg tönköly fehér liszt
- 1 tk só
- 1 ek olívaolaj
- 1/2 citrom leve (40 ml)
A raguhoz:
- 50 dkg barna csiperke
- 1 nagy citrom kifacsart leve és reszelt héja
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk só
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- egy marék kakukkfűág
- 1 csokor petrezselyem
- frissen őrölt bors
- 5 ek frissen reszelt parmezán
Elkészítése:
A tésztához valókat robotgépben szép fényes, rugalmas tésztává gyúrattam, aztán folpackba csomagolva pihenni raktam a hűtőbe fél órára.
Tésztanyújtó géppel kinyújtottam, de csak 4-es fokozatig, aztán felvágtam metéltnek. Máris lobogott a tűz a fazék alatt, bugyogott a sós víz. Két perc alatt megfőtt a tészta, leöblítettem, lecsepegtettem, tálba tettem, nyakon öntöttem egy kevés olívaolajjal.
A raguhoz egy serpenyőben felhevítettem az olívaolajat. Belevetettem a vaskosra vágott gombaszeleteket, sóztam, borsoztam, ráreszeltem a fokhagymát és a citrom héját, rátépkedtem a kakukkfüvet, az összeaprított petrezselymet, rácsavartam a citromot és elzártam a lángot. Ekkor ráreszeltem a parmezánt , összekevertem és már el is készült az ebéd.
Nem akarom magamat fényezni, hisz én is csak lestem a recepted, de szenzációs volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése