Amikor végleg nem tudok mit kitalálni a fiamnak, amit hajlandó megenni, akkor előkapom a jó öreg pizzát. Múltkor véletlenül a kenyérlisztes tartály mellé nyúltam és rozslisztet zuhintottam a kenyérsütőbe. it volt mit tenni, abból dagasztotta a tésztát. Csodák csodájára a fiúknak nagyon ízlett. Most már tudatosan így készítettem a tésztát.
Hozzávalók:
Pizzatészta: 2 db 32 cm-es pizzához
Feltét:
Lakto-vegetáriánus:
Sonkás-ananászos:
A tésztát megkentem ketchup és barbecue szósz keverékével.
A feltéteket rátettem:
Pizzatészta: 2 db 32 cm-es pizzához
- 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 30 dkg tönköly fehér liszt
- 2 ek olívaolaj
- 2 dkg friss élesztő
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 2 dl langyos víz
- 1 dl író
Feltét:
Lakto-vegetáriánus:
- 2 ek ketchup
- 1 ek barbecue szósz
- 20 dkg vörös babkonzerv
- 10 dkg koktélparadicsom
- 8 dkg ementáli sajt durvára reszelve
Sonkás-ananászos:
- 2 ek ketchup
- 1 ek barbecue szósz
- 10 dkg füstölt-főtt sonka
- 1/2 nyers ananász
- 8 dkg ementáli sajt durvára reszelve
Elkészítése:
Tészta:
A langyos vízben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt és letakarva pár perc alatt felfuttattam. Minden egyéb hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe készítettem hozzáöntöttem az élesztős vizet, írót és dagasztóprogramra állítottam.
A megkelt tésztát ketté osztottam és lisztezett deszkán kinyújtottam 32 cm átmérőjű körré.
A feltéteket rátettem:
Megszórtam reszelt sajttal és már tettem is a 250 fokra előmelegített sütőbe hőlégkeverésen 10 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése