A marharagut szinte nevezhetem boeuf bourguignon - nak is. Ugyanígy készítettem, mint már előzőleg is, avval a különbséggel, hogy marhanyakból készült és rozé borral főztem meg. Így természetesen kicsit édeskésebb lett. Így elhasználtam a szenzációsan finom húslevesemet is, melynél jobbat még nem főztem.
A knédli is egy kicsit macerásabb, ám annál finomabb és látványosabb, mint a hagyományos.
Ennek a köretnek a leírását is annyiféle képpen lehet fellelni.
Hozzávalók:
A knédli is egy kicsit macerásabb, ám annál finomabb és látványosabb, mint a hagyományos.
Ennek a köretnek a leírását is annyiféle képpen lehet fellelni.
Hozzávalók:
Pirított bagettkockák:
Tészta:
- 2 dl tej
- 15 dkg tönköly fehér liszt
- 1.5 dkg friss élesztő
- 1 csipet cukor
- 1 kávéskanál só
- frissen őrölt bors
- 1 szál rozmaring levelei
- 1 db tojás
Elkészítése:
Pirított bagettkockák:
Egy kanál kacsazsíron megpirítottam a felkockázott bacont,
sóztam, borsoztam.
Mikor már pirosodni kezdett, hozzáadtam a kisebb kockákra vágott bagettet, és aranybarnára pirítottam. Félrehúztam kihűlni.
Tésztához:
A tejet meglangyosítottam, beleöntöttem a robotgép táljába.
Rámorzsoltam az élesztőt, és 5-6 perc alatt felfuttattam. Mikor kellően habosodott, hozzákevertem a lisztet, tojást. Géppel
2-3 perc alatt kikevertem, megsóztam. Ehhez a híg tésztához kevertem a megpirított baconös bagettkockákat, a felaprított rozmaringot, borsoztam. Lefedve egy órát kelesztettem langyos helyen. Addig a
tésztában lévő felesleges folyadékot a pirított bagettkockák magukba szívják.
Két réteg folpackot egymásra fektettem, felső rétegét
kevés kacsazsírral megkentem, és ráhalmoztam a megkelt tésztát. Megformáztam vekni formájúra, beletekertem a folpackba. Gőz fölött ,- itt bambusz párolóba téve,- kb. 40 perc alatt
átpároltam. Mikor elkészült, fóliástól hagytam kihűlni egy kicsit a rácson, és csak utána bontottam ki. Éles késsel szépen lehet szeletelni, de megteszi egy erős cérna is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése