Ez valami szenzációs volt. Már arra sem emlékszem hol láttam meg. Vagy GFCH-en, vagy a FNW-ön, de azonnal beleszerettem. Természetesen mindig olyasmire esik a választásom ami leírhatatlan mennyiségű kalóriát tartalmaz, de cserében nagyon finom. Ez is az a kategória volt. Sajnos már csak múlt időben tudok róla szót ejteni.
Ez Ő:
Így látványra nem egy magával ragadó sütemény költemény, inkább a ronda, de finom kategória. Nagyon finom. Milyen szerencse, hogy csak egy tepsivel sütöttem. Mert a nagyobb mennyiség sem tartott volna tovább, mint ez.
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
Én a tésztán kívül a töltelékhez többet használtam a megadott mennyiségnél (eredetileg 115 g mag vegyesen, és 30 g áfonya volt az adag, valamint 50 g csokoládé).
A tésztához valókat robotgépben összegyúrtam, kézzel cipót gyúrtam belőle, majd folpackba csomagolva fél órát hűtőbe tettem. Utána kinyújtottam és kibéleltem vele egy 20x30 cm-es tepsit, aminek az aljába sütőpapírt simítottam. 180 fokon alul-felül sütésen 20 percig sütöttem a tésztát. Közben a vajat habosra kevertem a vajjal és a tojással, végül hozzáadtam a golden szirupot is. Ebbe kevertem spatulával bele a pisztáciát, a diót és az áfonyát és a sütőből kivett süteményen gyorsan elsimítottam és visszatettem további 20 percre sülni.
Mikor a sütőből kivéve kihűlt a sütemény, akkor mikróban 1 perc alatt felolvasztottam a csokoládét egy kanálnyi szőlőmagolajjal és csíkokat locsoltam a sütemény tetejére vele. Aztán bedugtam szilárdulni a hűtőbe.
Innentől felgyorsultak az események, mert nagy sebességgel fogyott a mennyiség percről percre. Fel kellet kérnem a férjemet, hogy legalább annyi maradjon, hogy lencsevégre kaphassam a "művet".
Ez Ő:
Így látványra nem egy magával ragadó sütemény költemény, inkább a ronda, de finom kategória. Nagyon finom. Milyen szerencse, hogy csak egy tepsivel sütöttem. Mert a nagyobb mennyiség sem tartott volna tovább, mint ez.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 225 g liszt
- 150 g sótlan vaj
- 75 g muscovado cukor
A töltelék:
- 30 g vaj
- 75 g muscovado cukor
- 1 nagy tojás
- 2 ek golden szirup
- 70 g sótlan pisztácia
- 80 g pekándió
- 50 g aszalt vörösáfonya
Tetejére:
- 80 g étcsokoládé
- 1 tk szőlőmagolaj
Elkészítése:
Én a tésztán kívül a töltelékhez többet használtam a megadott mennyiségnél (eredetileg 115 g mag vegyesen, és 30 g áfonya volt az adag, valamint 50 g csokoládé).
A tésztához valókat robotgépben összegyúrtam, kézzel cipót gyúrtam belőle, majd folpackba csomagolva fél órát hűtőbe tettem. Utána kinyújtottam és kibéleltem vele egy 20x30 cm-es tepsit, aminek az aljába sütőpapírt simítottam. 180 fokon alul-felül sütésen 20 percig sütöttem a tésztát. Közben a vajat habosra kevertem a vajjal és a tojással, végül hozzáadtam a golden szirupot is. Ebbe kevertem spatulával bele a pisztáciát, a diót és az áfonyát és a sütőből kivett süteményen gyorsan elsimítottam és visszatettem további 20 percre sülni.
Mikor a sütőből kivéve kihűlt a sütemény, akkor mikróban 1 perc alatt felolvasztottam a csokoládét egy kanálnyi szőlőmagolajjal és csíkokat locsoltam a sütemény tetejére vele. Aztán bedugtam szilárdulni a hűtőbe.
Innentől felgyorsultak az események, mert nagy sebességgel fogyott a mennyiség percről percre. Fel kellet kérnem a férjemet, hogy legalább annyi maradjon, hogy lencsevégre kaphassam a "művet".
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése