Eljött a csirkeszárny ideje, mert a férjem ügyeletbe ment. Ilyenkor kapom elő, amit ő nem eszik meg, de a fiam szereti. Ilyen a csirkeszárny is. Ma egy mókás kis változatát készítettem el, ami kiváló buli kaja, vagy etethetünk vele válogatós gyereket is, aki ilyen formán megeszi a csirkeszárnyat.
Hozzávalók:
A páchoz:
Bundázáshoz:
Sütéshez:
Elkészítése:
A csirkeszárnyak két végét megragadtam és egy erős csavarással eltörtem az ízületet. Így a csont kiszúrta a bőrt, amin keresztül a vékonyabb csontot kihúztam, a vastagabbat meghagytam nyélnek. A húst a csontról lehúzva "kifordítottam". A vállízület résznél csak kifordítottam a húst. A pácba beleültettem a kis nyalókákat, lefóliázva 3 órára érlelődni tettem be a hűtőbe.
Amikor elérkezettnek láttam a sütést, olajat hevítettem. Felvertem a tojásfehérjét egy csipet sóval, hozzáadtam a liszt-keményítő-sütőpor keverékét. Ebbe a masszába mártogattam a lecsepegtetett csirkenyalókákat és forró olajban fedő alatt 2 perc alatt megsütöttem őket. Konyhai törlőn leitattam az olajat.
Hozzávalók:
- 70 dkg két ízes csirkeszárny
A páchoz:
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek worcestershire szósz
- 2 ek édes chiliszósz
- 1 ek limelé
- 1 ek méz
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk frissen reszelt gyömbér
Bundázáshoz:
- 2 tojásfehérje
- 5 ek rizsliszt
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 csipet só
- 1 kk sütőpor
Sütéshez:
- napraforgó olaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyak két végét megragadtam és egy erős csavarással eltörtem az ízületet. Így a csont kiszúrta a bőrt, amin keresztül a vékonyabb csontot kihúztam, a vastagabbat meghagytam nyélnek. A húst a csontról lehúzva "kifordítottam". A vállízület résznél csak kifordítottam a húst. A pácba beleültettem a kis nyalókákat, lefóliázva 3 órára érlelődni tettem be a hűtőbe.
Amikor elérkezettnek láttam a sütést, olajat hevítettem. Felvertem a tojásfehérjét egy csipet sóval, hozzáadtam a liszt-keményítő-sütőpor keverékét. Ebbe a masszába mártogattam a lecsepegtetett csirkenyalókákat és forró olajban fedő alatt 2 perc alatt megsütöttem őket. Konyhai törlőn leitattam az olajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése