Ma a halra esett fiam választása. Eszembe jutott a fish&chips a tőkehalról. Azonnal jött a sugallat, hogy índiai ízekkel borítsam be, és kísérletemet siker koronázta, bejött a fiúnál az ötlet.
Hozzávalók:
Bundázáshoz:
Elkészítése:
A halfilét szárazra töröltem, megsóztam, Habverővel összekevertem csomómentesre a bundához valókat. A halakat beleforgattam lisztbe, majd bemártottam a sűrű masszába és közepes tűzön a felhevített olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöttem.Konyhai törlőn leitattam. Készítettem egy jó ízes tartármártást, avval locsoltam meg.
- 1/2 kg tőkehal filé
- só
Bundázáshoz:
- 1 kk kurkuma
- 1 kk gyömbér
- 1 kk char masala
- 1 kk garam masala
- 1 kk római kömény
- 1 kk őrölt koriander mag
- 4 ek tönkölyliszt + 5 dkg a halak beleforgatására
- 4 ek író
- 2 tojásfehérje
- napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítése:
A halfilét szárazra töröltem, megsóztam, Habverővel összekevertem csomómentesre a bundához valókat. A halakat beleforgattam lisztbe, majd bemártottam a sűrű masszába és közepes tűzön a felhevített olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöttem.Konyhai törlőn leitattam. Készítettem egy jó ízes tartármártást, avval locsoltam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése