Összes oldalmegjelenítés

2014. április 21., hétfő

Madártej

Ma nagyon édes az élet nálunk. Gyorsan összeütöttem egy kis madártejet hozzá.


Hozzávalók:

  • 8 dl laktózmentes tej
  • 8 ek nyírfacukor
  • 4 tojás
  • 1 rúd vanília
  • 1 citrom reszelt héja


Elkészítése:

A tejet feltettem forrni egy rúd ketté vágott vaníliával és 4 kanál nyírfacukorral. Közben a tojásokat ketté választottam. A fehérjéből és 2 kanál nyírfacukorból robotgéppel kemény habot vertem, amit evőkanalanként adagolva a felforrt tejbe adagoltam és mindkét oldalát kb. fél-fél percig főztem, majd szűrőlapáttal kiszedtem egy tálba. Addig folytattam ezt a tevékenységemet, míg minden hab el nem fogyott. Ekkor belevetettem a citrom reszelt héját. A tojások sárgáját kikevertem 2 kanál nyírfacukorral és a forró tejből szedtem hozzá néhány kanálnyit és gyorsan elkevertem, majd az egészet belezuttyintottam a fővő tejbe é szorgalmasan kevergettem habverővel, míg be nem sűrűsödött. Ekkor átöntöttem egy tálba. Kivettem belőle a vanília rudakat is. Fiam szerint helyesen tettem volna, ha így járok el a citrom héjával is (legközelebb teatojásban teszem bele). Akit zavar a jelenléte, tegyen szintén úgy. Nagyon ínycsiklandóra sikeredett. Már több adagot is betolt a gyermek, ami a biztos siker bizonyítéka.

Nincsenek megjegyzések: