Próbából készítettem egy számomra kedves lánynak meglepetésként, aki sok mindenre érzékeny, így nagyon meg kell választania, hogy mit eszik meg. Remélem nem lőttem bakot.
Hozzávalók: 18 cm-es tortaformához
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítése:
Robotgéppel a szoba hőmérsékletű margarint, tojást, írót, a porrá tört édesítőt, kikevertem, majd hozzáadtam a sütőporral elkevert kukoricalisztet. Lágy, kicsit folyós tésztát kaptam, amit a sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem és kicsit odaütögetve a formát elegyengettem.
Az almákat meghámoztam, negyedeltem őket, magházát kivágtam, vékonyra elszeleteltem. A forma közepétől indulva beborítottam vele a sütemény egész tetejét. Hintettem rá egy lehelet fahéjat és jól megszórtam mandulapehellyel. 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütöttem.
Még nem kaptam visszajelzést, de reménykedem, hogy finom lett. A tészta nem tört, mint ahogyan a kukoricaliszttől elvártam volna. Ezt jó eredménynek tartom.
Hozzávalók: 18 cm-es tortaformához
Tésztához:
- 100 g kukoricaliszt
- 60 g laktózmentes margarin
- 1 nagy tojás
- 2 ek író
- 1 tk sütőpor
- 12 db édesítő tabletta
- 1 marék zöld mazsola
Tetejére:
- 2 alma
- 1 marék mandulapehely
- egy hintésnyi fahéj
Elkészítése:
Robotgéppel a szoba hőmérsékletű margarint, tojást, írót, a porrá tört édesítőt, kikevertem, majd hozzáadtam a sütőporral elkevert kukoricalisztet. Lágy, kicsit folyós tésztát kaptam, amit a sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem és kicsit odaütögetve a formát elegyengettem.
Az almákat meghámoztam, negyedeltem őket, magházát kivágtam, vékonyra elszeleteltem. A forma közepétől indulva beborítottam vele a sütemény egész tetejét. Hintettem rá egy lehelet fahéjat és jól megszórtam mandulapehellyel. 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütöttem.
Még nem kaptam visszajelzést, de reménykedem, hogy finom lett. A tészta nem tört, mint ahogyan a kukoricaliszttől elvártam volna. Ezt jó eredménynek tartom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése