Mindig magam sütöm a kenyerünket. Nagyon szép vargányát vettem, hát gyorsan beletöltöttem a kenyérbe.
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg öregtészta
- 40 dkg BL 80 kenyérliszt
- 2 dl kézmeleg víz
- 1.5 dkg friss élesztő
- 1 késhegynyi cukor
- 1 teáskanál só
Töltelék:
Elkészítése:
Tészta:
A langyos vízbe szórunk egy csipet cukrot és az élesztőt
belemorzsoljuk, felfuttatjuk.
Az összes hozzávalóból dagasztógépben kenyértésztát
dagasztunk, melyet kiolajozott kelesztőtálban duplájára kelesztünk.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen három részre
osztjuk, kinyújtjuk hosszú, ovális formára. Megtöltjük a töltelékkel,
felcsavarjuk.
Bagett sütőformába fektetjük, tetejét megkenjük
olívaolajjal és fél óra alatt duplájára kelesztjük.
230 fokra melegített sütőben hőlégkeverésen 12-13 perc
alatt megsütjük.
Töltelék:
Egy kanál olívaolajat felhevítünk és a kb 1x1 cm-esre
vágott vargányát megpirítjuk rajta, miközben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk
friss kakukkfűvel.
Hagyjuk kihűlni, majd három részre osztva megtöltjük vele
a bagetteket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése