Férjem munkából hazajövet tolta az orrom alá a receptet, amit egy újságból vágott ki. Nem szokott külön főzésre, sütésre biztatni, mert bőséggel ellátom a családot mindenféle finomsággal. Ezt viszont határozottan kérte, hogy készítsem el, mert már olvasás közben nagyon megkívánta. Még egy-két hozzávalóval azért megpatkoltam.
Hozzávalók: 15 emberes szelethez
vaníliás porcukor a díszítő szóráshoz
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, az almát szeletekre, majd 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
Egy evőkanál vajat megforrósítunk, ebben kicsit megpirítjuk a durva darabokra tört mandulát, majd a felkockázott almát is hozzáadjuk, rászórjuk a a két csomag vaníliás cukrot és addig sütjük, míg el nem kezd színesedni az oldala.
Közben a cidert megforrósítjuk és beleáztatjuk a mazsolát.
Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az almához adjuk a beáztatott mazsolát és elterítjük a tepsi alján. Egy kis fahéjjal meghinthetjük.
Nekikezdhetünk a tésztának. A maradék vajat és a csokoládét mikróban felolvasztjuk (kb. 1,5 perc). Mindig fél percenként ellenőrizzük az állagát, nehogy odaégjen. Ha felolvadt, robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, végül fellazítjuk a tojásokkal, az alma tetejére öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen 35 perc alatt megsütjük. Még melegen vaníliás porcukroz szitálunk rá.
Hozzávalók: 15 emberes szelethez
- 1 dl alma cider vagy almalé
- 5 dkg zöld mazsola vagy amilyet szeretünk
- 50 dkg megtisztított alma felkockázva
- 10 dkg mandula durvára vágva
- 15 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 12 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 10 dkg liszt
- 5 tojás
vaníliás porcukor a díszítő szóráshoz
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, az almát szeletekre, majd 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
Egy evőkanál vajat megforrósítunk, ebben kicsit megpirítjuk a durva darabokra tört mandulát, majd a felkockázott almát is hozzáadjuk, rászórjuk a a két csomag vaníliás cukrot és addig sütjük, míg el nem kezd színesedni az oldala.
Közben a cidert megforrósítjuk és beleáztatjuk a mazsolát.
Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az almához adjuk a beáztatott mazsolát és elterítjük a tepsi alján. Egy kis fahéjjal meghinthetjük.
Nekikezdhetünk a tésztának. A maradék vajat és a csokoládét mikróban felolvasztjuk (kb. 1,5 perc). Mindig fél percenként ellenőrizzük az állagát, nehogy odaégjen. Ha felolvadt, robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, végül fellazítjuk a tojásokkal, az alma tetejére öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen 35 perc alatt megsütjük. Még melegen vaníliás porcukroz szitálunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése