Ezt a mókás hasonlatot olvastam valahol erre krumpliköretre, hát most lekoppintottam.
Hozzávalók:
A csirketortához: 6 fő bőven jól lakik belőle
Hozzávalók:
A csirketortához: 6 fő bőven jól lakik belőle
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 tojás
- 15 dkg cheddar sajt
- só
- bors
- 20 dkg vékonyra szelt bacon
A "krumplibogárhoz" fejenként:
- 2 kisebb vagy maximum közepes burgonya
- krumplinként 1 tk olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- rozmaring hajtások
Elkészítése: végtelen egyszerű és gyors
A csirkemellet 1 cm vastag szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam.
A sajtot lereszeltem. A tojásokat felvertem. Egy 20 cm átmérőjű, kivehető aljú tortaforma alját kibéleltem szilikonos sütőpapírral. A bacon szeleteket a forma aljának közepéről indulva végig burkoltam a formát, hogy felül a szalonna túllógjon a peremen.
A sós-borsos csirkemell szeleteket tojásba, majd a reszelt sajtba hempergettem és a tortaformát kitöltve rétegezve leraktam őket.
Mikor elfogyott az összes alapanyag, a bacont ráborítottam a húsra és a 180 fokra előmelegített sütőbe tettem hőlégkeverésen. Kb. 30 perc alatt megsütöttem.
A krumplikat alaposan megsikáltam folyóvíz alatt, majd szárazra töröltem. Tetejüket éles késsel bemetszettem úgy 2 mm-enként, de csak annyira, hogy az alja egybe tartsa. Egy-egy teáskanálnyi olívaolajjal meglocsoltam, sóztam, jól megborsoztam, rozmaring hajtásokat dugdostam bele és a hús mellé toltam egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Nagyjából egyforma idő alatt sültek meg, vagy talán a krumpli kissé tovább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése