Tegnap szinte egész nap dolgoztam, csak ebédtájon mentem haza két órára pihenni, mikor is szembe találtam magam a TV képernyőjén kimerevített recepttel. Jött a kis család és ódákat zengtek arról, hogy Fördős Zé milyen király kaját főzött. Az volt a szerencse, hogy kora reggel sütöttem néhány bagelt, így azt el tudtam sütni bucinak. Innentől kezdve szinte fél óra alatt elkészítettem a szendvicset.
Hozzávalók: 4 fő részére
A húshoz:
A szendvicshez:
Elkészítése:
A húst 1 cm -es szeletekre, majd 2-3 cm-es csíkokra vágtam, enyhén megsóztam. A sörtésztához a szárazanyagokat villával összekevertem, majd hozzáadtam a tojást és fokozatosan a sört, míg sűrű palacsintatésztát kaptam. Ebbe mártogattam a húst és közepesen forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Papírtörlőn leitattam róla a felesleges olajat.
A bageleket ketté vágtam. Az alsó részére tettem a cheddar sajtszeletet, - és ahogy családom utasított, hiszen ők látták a műsort,- egy ügyes mozdulattal a sajtos felével lefelé tapadásmentes serpenyőbe nyomtam a bagelt, rásütöttem a sajtot.
Megpakoltam a szeletelt uborkával, paprikával, hússal és a fejébe nyomtam a kalapját.
Hozzávalók: 4 fő részére
A húshoz:
- 35 dkg csirkemellfilé
- 1 ek étkezési keményítő
- 3 ek liszt
- 1 kk sütőpor
- só
- frissen őrölt bors
- 1 nagy tojás
- 2 dl (barna)sör
- olaj a sütéshez (kis edénybe kevés olaj kell, kevesebbet pazarolunk el)
A szendvicshez:
- 4 db bagel
- 1 közepes kígyóuborka (saláta, vagy bármilyen zöldség, amit szeretünk)
- 1 kápia paproka
- 10 dkg cheddar sajt
Elkészítése:
A húst 1 cm -es szeletekre, majd 2-3 cm-es csíkokra vágtam, enyhén megsóztam. A sörtésztához a szárazanyagokat villával összekevertem, majd hozzáadtam a tojást és fokozatosan a sört, míg sűrű palacsintatésztát kaptam. Ebbe mártogattam a húst és közepesen forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Papírtörlőn leitattam róla a felesleges olajat.
A bageleket ketté vágtam. Az alsó részére tettem a cheddar sajtszeletet, - és ahogy családom utasított, hiszen ők látták a műsort,- egy ügyes mozdulattal a sajtos felével lefelé tapadásmentes serpenyőbe nyomtam a bagelt, rásütöttem a sajtot.
Megpakoltam a szeletelt uborkával, paprikával, hússal és a fejébe nyomtam a kalapját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése