Egy nagyon gyorsan elkészíthető, igen finom krémleves.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A paprikákat nyílt lángon, vagy sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a héjuk megfeketedik (én nem pazaroltam, betettem a kis tálba a sülő kenyér mellé). Mikor kivettem, letakartam 10 percre fóliával, mert így könnyen lehúzható lesz a héja. Innen felgyorsulnak az események. Egy lábasba tettem a kimagozott, héjától, szárától megfosztott paprikahúst és minden egyebet is és 10 perc alatt összeforraltam, majd botmixerrel pürésítettem. Tálalásnál tejszín, tejföl, olívaolaj, stb. mehet rá.
Hozzávalók:
- 3 kápia paprika
- 5-6 olajban eltett aszalt paradicsom
- egy kisebb zellerlevél
- 2 ek sült hagyma (Lidl/Aldi)
- 40 dkg-os hámozott paradicsomkonzerv
- 6 dl zöldség alaplé
- 1 csipet kasmíri chili (ami állítólag nem nagyon csíp, persze ez attól is függ, ki állapítja ezt meg)
Elkészítése:
A paprikákat nyílt lángon, vagy sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a héjuk megfeketedik (én nem pazaroltam, betettem a kis tálba a sülő kenyér mellé). Mikor kivettem, letakartam 10 percre fóliával, mert így könnyen lehúzható lesz a héja. Innen felgyorsulnak az események. Egy lábasba tettem a kimagozott, héjától, szárától megfosztott paprikahúst és minden egyebet is és 10 perc alatt összeforraltam, majd botmixerrel pürésítettem. Tálalásnál tejszín, tejföl, olívaolaj, stb. mehet rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése