Ez sajna olyan lett, mint a Chokito, ronda, de finom.
Hozzávalók:
A tésztához:
A mázhoz:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéből egy csipet sóval habot vertem. Az összes többi hozzávalót keverőtálban robotgéppel összekevertem és beleforgattam a fehérjehabot. Kivajaztam - liszteztem a kuglófformát és beleöntöttem a tésztát. 150 fokon, hőlégkeverésen 50 perc alatt sütöttem meg.
A mázhoz a csokoládét a tejszínnel mikróban olvasztóprogramon felolvasztottam, elkevertem simára és úgy ahogy felkentem a kihűlt kuglófra.
Ezt a szép tányért pedig az IKEA-ban vettem pont az ilyen sütemények tálalásához. Sőt, a dekorációként használt bazsalikomvirágot és termeltem az erkélyemen. Ennyi.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 érett banán (325 g)
- 4 nagy tojás
- 40 dkg félfogós liszt
- 1,2 dl tej
- 10 dkg vaj + a forma kikenéséhez
- 10 dkg gyümölcscukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 tk kardamommag őrölve (csak a belseje)
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
A mázhoz:
- 10 dkg 75%-os kakaótartalmú belga étcsokoládé
- 1 dl 33%-os tejszín (Ha ezt lecseréled 5 dkg vajra vagy szőlőmagolajra, akkor szép fényes lesz a csokoládébevonatod. Én valahogy elfelejtettem.)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéből egy csipet sóval habot vertem. Az összes többi hozzávalót keverőtálban robotgéppel összekevertem és beleforgattam a fehérjehabot. Kivajaztam - liszteztem a kuglófformát és beleöntöttem a tésztát. 150 fokon, hőlégkeverésen 50 perc alatt sütöttem meg.
A mázhoz a csokoládét a tejszínnel mikróban olvasztóprogramon felolvasztottam, elkevertem simára és úgy ahogy felkentem a kihűlt kuglófra.
Ezt a szép tányért pedig az IKEA-ban vettem pont az ilyen sütemények tálalásához. Sőt, a dekorációként használt bazsalikomvirágot és termeltem az erkélyemen. Ennyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése