A minapi villám ebéd/vacsoránk látható itt. Tengernyi dolgom miatt nagyon rá vagyok szorítva a gyorsan elkészíthető étkek előállítására.
Hozzávalók:
Halhoz:
- 20 dkg nyers, mélyhűtött sprotni
- só
- bors
- ¼ lime leve
Sörtésztához:
- 1 db tojás
- 1 dl sör
- 2 púpozott ek tönkölyliszt
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csipet só
- 1 kk szódabikarbóna
Szószhoz:
1 dl görög joghurt
2 ek Hellmann's majonéz
1 kávéskanál wasabi krém
Elkészítés
Hal:
A mélyhűtött halakat meglocsoltam egy kis lime lével, sóztam,
borsoztam. Míg összeállítottam a tésztát, addig felengedtek a halak dermedtségükből,
átjárják őket a fűszerek.
A sörtészta hozzávalóit összekevertem habverővel, sűrű
palacsintatésztát kaptam.
Kevés olajat forrósítottam egy kisebb edényben – így praktikusabb,
spórolósabb. Amikor már forró volt az olaj, a halakat a sörtésztába mártottam
és mindkét oldalukat 1-1 perc alatt megsütöttem. Konyhai törlőre szedve
leitattam a felesleges zsiradékot.
Szósz:
A joghurtot, majonézt, wasabi krémet összekevertem kis
tálkákban adagoltam a hal mellé.
Kis krumplipürével patkoltam meg a vállalkozást (mert így
kívánta a gyermek).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése