Tegnap sütöttem egy egész grillcsirkét tex mex ízesítésű fűszerkeverékkel
Megmaradt egy része a mellből, de sajnáltam volna kidobni, így egy kicsit felturbóztam.
Hihetetlen, de ez a mennyiség bőven elég volt hármunk számára ebédre.
Megmaradt egy része a mellből, de sajnáltam volna kidobni, így egy kicsit felturbóztam.
Hozzávalók:
- 20 dkg burgonya
- 1 dl napraforgó étolaj a krumpli sütéséhez
- 25 dkg a tex mex sült csirke melléből
- 6 dkg cheddar sajt
- 1/2 fej jégsaláta
- 1/2 piros kaliforniai paprika / vagy kápia
- 6 db koktélparadicsom
- 15 dkg csemegekukorica
- 1 ek tex mex fűszerkeverék (összetevők: fokhagyma, oregánó, chili, koriander, fűszerpaprika, kurkuma)
- 1 ek édes chiliszósz
- só
- bors
- ¼ lime
- 1 ek olívaolaj
- 1 dkg vaj
Elkészítése:
A maradék sült bőrös csirkemellet vékony, kb.
2-3 mm-es szeletekre vágtam,rácsavartam egy kis lime levet, megszórtam tex mex fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben
olívaolajon vajat olvasztottam és amikor már forró volt, a tex mex fűszerrel
újra megszórt csirkeszeleteket hirtelen megpirítottam benne. Kiszedve leitattam
a zsiradékot.
A salátát,
kaliforniai paprikát és a koktélparadicsomot vékonyra szeleteljük, hozzáadunk
15 dkg lecsepegtetett kukoricakonzervet. Elkeverjük egy kanál édes
chiliszósszal és kb. 1 tk tex mex fűszerkeverékkel. Míg a csirke is a krumpli
megsül, hűtőbe tesszük.
A burgonyákat
meghámoztam és uborkagyalun leszeleteltem. Konyharuhán leszárítottam és egy jó
nagy serpenyőben nem sok olajon kis adagokban mindkét oldalát pirosra sütöttem,
majd a felesleges olajat leitattam róla.
A cheddar sajtot
durvára reszeltem, kis tálban kínáltam hozzá. Díszítésként megszórtam friss
korianderzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése