Gyakran sok mindent főzök egyszerre és megmarad egy.két adag másnapra, ami pont nem elég ez ebédhez, A bécsi palacsinta mellé ezt a gyorsan elkészíthető levest ütöttem össze.
Hozzávalók: 4 fő részére
- 1 tk repceolaj
- 7 dkg bacon
- 30 dkg zöldbab
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes petrezselyem
- 1 csipet só
- 5-6 tekerés bors
- 1 l marhahúsleves vagy alaplé
- 1 marék eperlevél tészta
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 tk aprított tárkonylevél
- 1/2 citrom leve
- 1 dl 20%-os tejföl
- 1 tk étkezési keményítő
Elkészítése:
A bacont csíkokra vágtam és pirítani kezdtem egy kevés olajon. Közben megpucoltam a répát és felszeleteltem, a bacon mellé tettem és 2 percig dinszteltem, majd hozzáadtam a zöldbabot is. Sóztam, borsoztam. Átkevertem, majd felengedtem 1 l marhahúslevessel (milyen jól jött, hogy éppen azt főztem előző nap). Kb. 10 percig forraltam, ezalatt a zöldségek nagyjából megpuhultak. Beleszórtam a tésztát és ameddig főtt, egy merőkanálnyi levessel elkevertem a tejfölt és a keményítőt és visszaszármaztattam a fazékba. Csak ekkor adtam hozzá a felaprított zöldfűszerket és a citromlevet. Megvártam, míg egyet rottyan és már el is zártam a lángot. A leves elkészült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése