Tegnap reggel a "Restaurant" műsort nézve láttam, most már második ízben az Alabárdos átterem séfje által bemutatott magyaros ételt. Megjött hozzá a kedvem, hát nekiláttam.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Hozzávalók:
- 4 db egész kisebb csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek kacsazsír
- 1 tk fokhagymakrém
- 1 tk paprikakrém
- só
- bors
- 2 közepes db tv-paprika
- 2 közepes db paradicsom
- 1 teáskanál fűszerpaprika
Az egész csirkecombokat kicsontoztam. A comb belsejét
bekentem fokhagyma -és paprikakrémmel, borsoztam, feltekertem, megkötöztem, hogy
henger alakú maradjon. A paradicsomokat egy pillanatra lobogó vízbe tettem,
majd pedig hidegbe és lehúztam a héjukat. Egy kanál kacsazsíron megpirítottam a
felaprított vöröshagymát. Mikor szalma-sárgás színe kezdett lenni, hozzáadtam a
fűszerpaprikát és a feldarabolt, hámozott paradicsomot és paprikát, majd
rátettem a feltekert csirkecombokat. Felengedtem csirke alaplével , és kis
lángon fedő alatt fél órán át pároltam. Mikor megpuhultak, kiemeltem őket és a
szaftot botmixerrel összetörtem. Egy
kanál kacsazsírt hevítettem egy serpenyőben és a csirkecombok minden oldalát
megpirította benne.
A műsorban ezt a fogást egy omlettbe tekert salátával
kínálták, amit régebben már elkészítettem (http://www.nosalty.hu/recept/omlettbe-toltott-salata),
mert nagyon tetszett az ötlet, de most nokedlit tálaltam mellé.
Nem akarom fényezni magam, de szenzációsan finom lett. Most itt punnyadok és csak pihegek...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése