Együtt készítettem a kacsával. Így takarékoskodtam idővel és energiával. Természetesen külön- külön vákuumoztam le őket és máshogyan fűszereztem, de evvel a módszerrel előkészítettem két napi ebédünket úgy, hogy a végső befejezésre maximum negyed órát fordítottam. A húst, -csak úgy, mint a kacsát,- szintén két órára 6%-os sóoldatba tettem a vákuumozás előtt.
Hozzávalók:
- 60 dkg vaddisznóhús
A pácoláshoz.
- 3 babérlevél
- 1 tk só
- 1 kk frissen őrölt bors
- 1 kk rózsabors
- 1 tk koriandermag
- 4-5 szegfűbors
- 3-4 szegfűszeg
- 3 ek marsala
- 1 ek csipkelekvár
A befejezéshez:
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 nagy fej paradicsom
- 1 közepes kápia paprika
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
A burgonyalepényhez:
- 30 dkg burgonya
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 csipet frissen őrölt szerecsendió
- némi aprított petrezselyem
- 3 ek tönkölybúzaliszt
- 1 kisebb tojás
A sütéshez:
- 2 dl napraforgóolaj
Elkészítése:
A húst kivettem a sóoldatból, lecsepegtettem, fóliába tettem, hozzáadtam a fűszereket, bort, csipkelekvárt, levákuumfóliáztam és 60 fokos vízfürdőben 4,5-5 órát hőkezeltem.
A befejezéshez egy kanál olajon megpirítottam a felaprított hagymát. Mikor már karamellizálódott, hozzáadtam a pirospaprikákat, a meghámozott, magjaitól megszabadított, felaprított paradicsomot, a felkockázott kápia paprikát és ekkor beleöntöttem a fóliazacskó tartalmát, a húst és a szaftot. Kb. 10 percig együtt forraltam vele, hogy kissé besűrűsödjön. Kiszedtem a húst, a mártást botmixerrel pürésítettem.
A burgonyalepényhez a krumplit meghámoztam, finom lyukú reszelőn lereszeltem és kinyomkodtam az összes keményítős levét. Sóztam, borsoztam,szerecsendiót reszeltem rá, ráaprítottam a petrezselymet, hozzákevertem a tojást és a lisztet. felforrósított olajban púpozott evőkanálnyi adagokat kisütöttem, konyhai törlőn leitattam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése