Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- só
- bors
- provance-i fűszerkeverék
- 2-3 ek méz
- néhány kanál szőlőmagolaj vagy olívaolaj
- 2 dl fehérbor (én muskotályost használtam)
- egy nagy fürt édes fehér szőlő
- 10 dkg aranymazsola
- kevés rózsabors
- ehető levendulavirág.
- 1-2 ek vaj
- 1 citrom leve és reszelt héja
A csirkemellet mérettől függően elvágtam 3-4 szeletre, sóztam, borsozztan, hintettem rá provance-i fűszerkeveréket, kevés olajat spricceltem rá, majd a borban elkevert mézzel nyakon öntöttem, kis levendulát szórtam rá és a mazsolát is, hogy ázzon a borban, lefedtem és a hűtőbe zártam fél napra.
Amikorra vártam a vendégeket, előtte negyed órával elővettem a hűtőből. Kevéske olajon hirtelen átsütöttem a melleket 2-2 perc alatt (még jobb grillserpenyőben sütni), aztán a húsokat tányérra szedtem, a páclevet a serpenyőbe öntöttem, felforraltam, még egy kis bort utána öntötte, amikor elforrt az alkoholtartalma, jöttek a szőlőszemek, rózsabors, végül a vaj, amivel beforraltam. A végsó ízesítés egy frissen tekert citrom leve és reszelt héja volt. Tálaló tálba tettem a húst, leöntöttem a szósszal, néhány virágot szórtam még rá és készen volt. Köretnek főtt és kacsazsíron megpirított krumpli volt. Imádom ezt a receptet. Kevés munka, nagy élvezet. Ez az igazi show.
És, ezt a gyönyörű csokrot kaptam tőlük. Mesés.
És, ezt a gyönyörű csokrot kaptam tőlük. Mesés.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése