Hozzávalók:
- 25 dkg pizzaliszt
- 1 dl natúr joghurt
- 0,8 dkg friss élesztő
- 1 tk méz
- 1 kk só
- 1 csipet szódabikarbóna
- 2 ek olaj
A joghurtot meglangyosítottam mikróba, belekevertem a mézet és az élesztőt és hagytam kibontakozni őket. Majd a dagasztógépbe dobáltam mindent és had szóljon. 10 perc dagasztás után fél órát pihentettem. Jól meglisztezett deszkára tettem a dagadozó tésztát, mert nagyon lágy volt, és elvágtam hét részre. Lisztezett kézzel nagyjából kihúzogattam őket lepény formájúra és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket. Tíz percet hagytam pihenni. Közben már jó ideje melegedett a sütőm, aljában egy fél tepsi vízzel. Mikor elérte a maximum hőmérsékletet (275 fok + 20 fok a hőlégkeveréstől), és alant vadul zubogott a víz, betoltam a tepsit a sütőbe és 5 perc alatt arany- barnára sütöttem. Amint kivettem őket, azonnal megkentem vajjal és már szólítottam is a fiamat ebédelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése