Szeretnék egy két hetes diétás étrendet összeállítani, amiben mégis minden benne foglaltatik a teljes élethez. Ha összeáll az egész, akkor egy külön oldalon összegzem, had használja, aki csak akarja.
Hozzávalók:
- 10 dkg tisztított zellergumó juliene-re vágva
- 15 dkg, egy közepes alma magházától megszabadítva, de nem hámozva, juliene-re vágva
- 5 dkg dió
- 1/2 citrom leve
- 1 kis fürt mag nélküli szőlő
- só
- bors
- 1 tk olaj a zeller sütéséhez
- 1/2 fej jégsaláta 0,5 cm széles csíkokra vágva
- 1 tojás sárgája
- 0,5 dl szőlőmagolaj
- 1 tk méz
- 1 ek édes mustár (Lidlben kapható)
- 1/2 citrom leve
- 1 dl natúr joghurt
Elkészítése:
Egy kanálkányi olajon a a zellert megpirítottam sóval, borssal megszórva, de csak roppanósra 2 perc alatt. A héjas almát juliene-re vágtam, egybe borítottam a kihűlt zellerrel és rácsavartam fél citrom levét, hogy ne barnuljon meg. Serpenyőben megpirítottam a diót, míg már jócskán illatozott, akkor levettem a tűzről. Miután kihűlt, ő is ment a zöldségekhez. A felcsíkozott jégsalátát is a tálban lévőkhöz kevertem. A kettévágott szőlőszemek is a tálba kerültek.
Következett az öntet. Egy tojás sárgájához vékony sugárban adagoltam a szőlőmagolajat és fáradhatatlanul kevertem habverővel, amiből sűrű, fénylő házi majonézt kaptam. Ehhez adagoltam a mustárt, a mézet, a citrom másik felét (a reszelt héját is), végül a joghurtot. Evvel az aranyló öntettel nyakon öntöttem a tál salátát. Tetejére szórtam néhány nagyobb diót, szőlőt és fél órára hűtőbe tettem. Ez az adag két ember részére bőséges táplálékot nyújt akár fél napra is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése