Hozzávalók:
- 45 dkg fehér tönkölyliszt
- 3 dl meleg víz
- 1 ek méz
- 1,5 dkg friss élesztő
- 2 ek búzacsíra
- 3 ek búzakorpa
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 tk szárított bazsalikom
- 8-9 olajban eltett aszalt paradicsom
- 3 ek olaj a paradicsomról
- 1,5 tk só
- kenéshez 2 ek joghurt
Elkészítése:
A meleg vízben elkevertem a mézet, belemorzsoltam az élesztőt és hagytam megkelni. Ezután beleöntöttem a kenyérsütő üstjébe, hozzáadtam a szilárd összetevőket és elkezdtem dagasztani. Az én gépem először 10 percet dagaszt,fél órát pihentet, majd újra 10 percet dagaszt és ez után keleszt. Tehát az első dagasztás felénél adtam hozzá a darabokra szaggatott paradicsomokat, hogy a gép ne szedje szét teljesen.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán három részre osztottam, minden darabot kisodortam kb. 80 cm hosszúra, aztán középen megfelezve maga körül megsodortam és máris a bagett sütőformába tettem. A tetejét megkentem joghurttal és mivel hűvös volt, betettem kelni az 50 fokos sütőbe. Negyed óra múlva felcsavartam a sütő hőmérsékletét 230 fokra hőlégkeverésen. Nagyjából 20 perc alatt megsültek a kenyérkék. A formában hagytam kihűlni, mivel lyukacsos, így nem párásodik bele a kenyér. Nem is volt ideje, mert langyosan már tolta is be a gyerek. De azért, hogy legyen választása készítettem egy hasonlót fűszer nélkül is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése