Hozzávalók:
- 70 dkg két ízes csirkeszárny
- só
- bors
- 2 ek olaj
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 ek méz
- 1 diónyi reszelt gyömbér
- 2 nagy reszelt fokhagymagerezd
A csirkeszárnyakat sóztam, borsoztam és betettem a hűtőbe 2-3 órára a fenti pácba. Egyszer meg is forgattam benne. Mikor közelgett az ebéd ideje, a szárnyakat teflon tepsibe tettem, rálocsoltam a maradék pácot és 2 kanál olajat. Lefóliáztam, és a sütőbe toltam, amit 150 fokra állítottam hőlégkeverésen. Aztán elmentem egyéb dolgaimat intézni. Eltelt jó fél óra, mire eszembe jutott, hogy a hús a sütőben van. Ekkorra már olyan puha volt, hogy alig tudtam hozzányúlni, nehogy szétessen. Levettem a fóliát és 10 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Köretnek majonézes krumplit adtam mellé, ami nagyon jól illett a citromos csirkéhez.
Fiam kijött a konyhába és csak annyit kérdezett: - "Ja ez nem az? Még olyat se csináltál? Mit mondjak, úgy éreztem magam, mint akit a földbe döngöltek. Aztán csak leültünk ebédelni. Evett belőle, de láttam, hogy ez inkább az én ízlésemnek való étel. Úgyhogy készítettem neki egy újabb szendvicset és elengedtem tanulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése