Hozzávalók:
- 20 dkg fehér kovász
- 27 dkg kilófaló kenyérliszt
- 28 dkg fehér tönkölyliszt
- 3 dl meleg víz
- 1 ek méz
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1 ek sikér
- 1 ek tejsavópor
- 1 csipet aszkorbinsav
- 1,5 tk só
- kenéshez 2 ek joghurt
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg mézes vízben felfuttattam, kenyérsütőgépbe öntöttem, majd hozzáadtam a többi anyagot is. Dagasztotta, kelesztette a kis ügyes. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrtam, cipót hajtogattam belőle és betettem egy vastag falú, jókora teflon lábasba. Kevéske tésztát lecsípve belőle fonatot tettem a tetejére unaloműzőnek. A lábast lefedve fél órát pihentettem. A sütőt előmelegítettem 210 fokra hőlégkeverésen és fél órára fedővel lefedve betoltam a kenyértésztát. Fél óra után levettem a fedőt és 12-15 percig még 190 fokon pirosra sütöttem a kenyeret. Rácsra téve hűtöttem ki. Azért készítem így, mert nem lesz vaskos a héja. Illatos, lágy kenyeret kapok vékony héjjal. Pont így szeretjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése