Hozzávalók:
- 40 dkg félfogós liszt
- 20 dkg tönköly fehér liszt
- 10 dkg libazsír
- 35 dkg 20 %-os tejföl
- 1 egész tojás + 1 sárgája
- 2 ek burgonyapehely
- 3 dkg élesztő
- 1 ek méz
- 1,5 tk só
- 30 dkg reszelt Pannónia sajt
Elkészítése:
A tejfölt meglangyosítottam, belekevertem a mézet és az összemorzsolt élesztőt, megkelesztettem benne.
A sajt kivételével az összes anyagot kenyérsütőgépben megdagasztottam és kelesztettem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtottam 2 cm vékonyra, megszórtam reszelt sajttal és összehajtogattam, mint egy borítékot. Kelesztőtálban letakarva fél órát pihentettem, majd még kétszer megismételtem a hajtogatást és az újrakelesztést. A tésztát újra kinyújtottam 2 cm-re és pogácsaszaggatóval kiszaggattam, kicsit a két tenyerem közt megsodortam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket. Megkentem a maradék tojásfehérjével, megszórtam sajttal és 180 fokos sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütöttem őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése