Tésztához:
Elkészítése:
- 100 g tönköly fehér liszt
- 80 g darált mandula
- 100 g hideg vaj
- 1 tojás sárgája
- 35 g gyümölcscukor
- 200 g eperlekvár
- 3 ek víz
- 6 szép szem eper
- 50 g mandulapehely
Elkészítése:
A tésztához valókat késes robotgépben összedolgoztam, fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tettem. A lehűlt tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtottam 0,5 cm-ra és
kerek formákat szaggattam belőle (ebből a mennyiségből 6db 11 cm átmérőjű kör lett . A tésztát kis piteformákba nyomkodtam . A tésztát sütőpapírral lefedtem és az üreget száraz babbal kitöltöttem.
160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 12-15 percig vakon
sütöttem, majd a babot és a sütőpapírt eltávolítva a tésztát átkentem a
megmaradt tojásfehérjével és további 5 percre a sütőbe tettem. Ezt
követően kivettem és rácson hűtöttem. Mikor teljesen kihűlt, simán ki
tudtam emelni a tésztát a formából.
A lekvárt egy serpenyőben 3 ek vízzel főztem 5 percig, míg besűrűsödött. Megvártam míg langyosra hűl, majd a tortácskákban adagoltam. Amikor langyosra hűlt , az eperszemet a közepére ültettem és körbe szórtam mandulapehellyel, citromfű levéllel díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése