Tészta hozzávalói:
- 2 kisebb tojás
- 1 kk himalája só
- 1 ek olívaolaj
- 17 dkg durum simaliszt
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek frissen csavart citromlé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit késes robotgépben összekevertem, míg apró porhanyós szemcsés lett. Kiöntöttem a gyúródeszkára és ott kézzel pillanatok alatt szép bársonyos, sima felületű tésztát gyúrtam belőle, amit folpackba csomagolva a hűtőbe tettem pihenni.
A tésztát négy részre osztva 8-10-szer áthajtogattam-nyújtottam a következő módon. Így egyre könnyebben lehet vele dolgozni, nem szakad, rugalmas lesz, szépen formálható.
Fokozatonként egyre vékonyabbra nyújtottam, tésztanyújtó 2-es fokozatáig.
A tésztát felvágtam a géppel tagliatellere és kis halmokba tekertem ő5rtket a kezemen, így tettem le kicsit szikkadni. Isteni illat lebegte körül. Öröm volt vele dolgozni. Lobogó sós vízben 2 perc alatt megfőztem.
Végül ezt készítettem belőle néhány perc alatt.
Ezek az olaszok rengeteg ilyen pillanatok alatt elkészíthető ételt találtak ki. Enni szeretnek, ez már bizonyos, de lehet, hogy sok időt nem szeretnek a főzéssel tölteni. Végül is igazuk van. Minek ott rostokolni, ha pillanatok alatt ilyen felséges fogást el lehet készíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése