Ez volt a desszert, amit a Jar Patinum receptversenyen nyert főzős estén Bereznay Tamással elkészítettünk. Nagyon kellemes, gyorsan elkészíthető egyszerű desszert.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 8 tojássárgája
- 15 dkg nádcukor
- 1 nagy narancs reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek kukoricaliszt
Elkészítése:
A tejet összekevertem a narancs reszelt héjéval és a fahéjjal, forráspontig hevítettem.
A tojások sárgáját 10 dkg barna cukorral kikevertem, majd hozzáadtam a kukoricakeményítőt is.
A forró tejből hőkiegyenlítésként a cukros tojássárgához mertem és elkevertem, majd az egészet a forró tejhez adtam és folyamatos keverés mellett sűrítettem, míg már majdnem pudingszerű lett.
Ekkor tálakba szűrtem sűrű szitán keresztül és hűtőben dermedésig hűtöttem.
A kihűlt krém tetejét megszórtam vékonyan barna cukorral és konyhai fáklyával rákaramellizáltam. Utána még egy réteggel ugyanezt tettem. Ezt a trükköt is Tamás tanította nekünk, mert így nem egy vastagabb réteg "olvad" el, hanem gyorsan kemény, roppanós, barna réteg keletkezik rajta.
A tojások sárgáját 10 dkg barna cukorral kikevertem, majd hozzáadtam a kukoricakeményítőt is.
A forró tejből hőkiegyenlítésként a cukros tojássárgához mertem és elkevertem, majd az egészet a forró tejhez adtam és folyamatos keverés mellett sűrítettem, míg már majdnem pudingszerű lett.
Ekkor tálakba szűrtem sűrű szitán keresztül és hűtőben dermedésig hűtöttem.
A kihűlt krém tetejét megszórtam vékonyan barna cukorral és konyhai fáklyával rákaramellizáltam. Utána még egy réteggel ugyanezt tettem. Ezt a trükköt is Tamás tanította nekünk, mert így nem egy vastagabb réteg "olvad" el, hanem gyorsan kemény, roppanós, barna réteg keletkezik rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése