Összes oldalmegjelenítés

2013. november 24., vasárnap

Aszalt szilvás szilvalekvárral töltött cassatelle

A sütire nálunk mindig van jelentkező. Hálás családom mindent bekebelez. Ebben a süteményben több édességet ötvöztem, de az alapötlet a Buddy Valastro féle isteni süteményé .


Hozzávalók:
Tésztához
  • 240 g tönköly fehér liszt
  • 150 g vaj
  • 5 dkg fruktóz
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 2 ek kakaópor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 késhegynyi sütőpor
Töltelék 1.:

10 dkg aszalt szilva






Töltelék 2.
  • 60 g aszalt füge
  • 60 g mazsola
  • 40 g török mogyoró
  • 20 dkg pekándió
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 ek méz

Tetejére
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 ek író



Elkészítése: 

Tésztához
A tészta hozzávalóit kézzel összemorzsoljuk. Néhány perc alatt rugalmas tésztát kapunk.
A tésztát fóliába csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
A tésztát kinyújtjuk 2 mm vékony lappá, és ovális formákat szaggatunk belőle. Egy-egy sütemény két vékony lapból van összeragasztva.
Töltelék
A tölteléket kimérjük, késes aprítóban darabosra daráljuk.
Egy teáskanálnyi tölteléket a tésztalapra teszünk, és egy másikkal lefedjük. Körbe villa hegyével a tészta széleit óvatosan összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével elkevert íróval.
170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések: