Ezt az ételt direkt a fiamnak készítettem, mert a férjem ugyan meg nem eszi, tekintettel arra, mennyire cuki . Ez is egy roppant gyorsan elkészíthető étel, ha van otthon babkonzervünk. Nekem ugyan nem volt fehér, csak fejtett babom, de az is megtette.
Hozzávalók:
Rozmaringos bab:
- 45 dkg fejtett bab
- 2 szál halványító zellerszár
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 dl csirke alaplé
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 szál rozmaring
Nyúl:
- 2 kicsontozott nyúlgerinc
- só
- bors
- 10 dkg bacon szalonna
Elkészítése:
Nyúl:
Egy serpenyőben egy kanál olajat felhevítettem, a
baconbe tekert nyulat erős tűzön minden oldalán megkapattam, majd a 200 fokosra
előmelegített sütőbe tettem hőlégkeverésen, és 8 perc alatt készre sütöttem.
Rozmaringos bab:
A babot feltettem annyi vízben főni, ami ellepi. Amikor felforrt a víz, leöntöttem róla, és feltöltöttem a helyét csirkealaplével. Hozzáadtam a
fokhagymát, hagymát, halványító zellert. Megborsoztam (ha valaki sósabban
szereti, még adhat hozzá plusz sót). Ha elfogy a lé, pótolhatjuk csirkealaplével vagy vízzel. Amikor félig
megpuhult a bab, hozzáadtam a rozmaring ágat is. Mikor a bab teljesen megpuhult, kivettem belőle a rozmaring ágat
és a megfőtt zöldségeket. A zöldségeket turmixgépben pürésítettem, és ezzel
sűrítettem be a bab levét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése