Ezt a kenyeret sütöttem az újévre. Abból az adagból, amit leírok két kenyér sült kenyérformában.
Hozzávalók:
Tang zhonghoz:
A tésztához:
Elkészítése:
Hozzávalók:
Tang zhonghoz:
- 1 dl tej
- 1 púpozott ek tönkölyliszt
A tésztához:
- a tejes tang zhong
- 10 dkg tk rozsliszt
- 70 dkg tönköly fehér liszt
- 5 dkg lágy vaj
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 3,5 dkg friss élesztő
- 4 dl kefir
Elkészítése:
Tejes
tang zhong:
A
tang zhonghoz 1 dl hideg tejben 1 púpozott ek tönkölylisztet elkevertem csomómentesre,
majd felforraltam, egy perc alatt besűrítettem krémes állagúra, amit aztán
lehűtöttem, úgy használtam a tésztához.
Tészta:
A
tejet meglangyosítottam, elkevertem benne a cukrot és belemorzsoltam az élesztőt.
Letakarva habosra futtattam fel.
Minden
hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mértem, dagasztó programon meggyúrattam,
kelesztettem.
A
megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam, áthajtogattam, 16 részre
osztottam. Minden tésztadarabból hosszúkás, kb. 30 cm-es tésztarudat sodortam.
Egy
kenyérhez 4 tésztarudat hosszába fektettem egymás mellé, majd a másik négyet egymás
után keresztben átbújtattam, mintha szőnék. Ha egyik sort alulról kezdtem
áthúzni, akkor a következőt felülről kezdem. Amikor ez megtörtént, a tészta
széleket maguk alá hajtottam, és a tésztát így fektettem szilikon
kenyérformába.
Tetejét
megkentem 1-2 ek íróval, és langyos helyen 25-30 percig kelesztettem a
konyhában.
180
fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 35 perc alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése