Ma nagyon hatékony voltam. Össze-vissza főztem mindenfélét. Többek közt ezt a kenyeret is. Mivel költözés előtt állok, próbálom a háztartásom jelentős tartalékait felemészteni. Így a kenyér alapanyagait is eszerint választottam össze. Két adag tang zhongot összekutyultam. Még volt egy adag teljes kiőrlésű tönkölyös öregtészta a hűtőmben. Mielőtt elmentem szomszédolni, előtte ezekből, és még néhány anyagból bekészítettem egy kenyérnyit a kenyérsütőgépembe, had tegye e a dolgát.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A langyos vízben feloldottam a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt és felfuttattam. Minden hozzávalót belemértem a kenyérsütő üstjébe és dagasztóprogramra kapcsoltam.
Mikor megkelt a tésztám, sima munkalapra borítottam, nyolc egyenlő részre osztottam, a tésztát egyenlő, kb 25 cm-es rudakká sodortam, majd mint egy anyagot 4-4 szálból "megszőttem a kenyeret.
A tészta végeit a kenyér alá gyűrtem és belefektettem egy teflon kacsasütőbe. Tetejét megkentem egy kis íróval elkevert felvert tojással, lefedtem és fl órát kelesztettem a konyhapulton. Aztán betettem a duplájára kelt kenyértésztát a 230 fokra előmelegített sütőbe hőlégkeverésen és 45 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Hozzávalók:
- 15 dkg tang zhong
- 25 dkg öregtészta
- 20 dkg Diabestar liszt
- 50 dkg tönköly fehér liszt
- 175 ml kefir
- 150 ml kéz meleg víz
- 1 tk cukor
- 3 dkg friss élesztő
- 1,5 tk só
Elkészítése:
A langyos vízben feloldottam a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt és felfuttattam. Minden hozzávalót belemértem a kenyérsütő üstjébe és dagasztóprogramra kapcsoltam.
Mikor megkelt a tésztám, sima munkalapra borítottam, nyolc egyenlő részre osztottam, a tésztát egyenlő, kb 25 cm-es rudakká sodortam, majd mint egy anyagot 4-4 szálból "megszőttem a kenyeret.
A tészta végeit a kenyér alá gyűrtem és belefektettem egy teflon kacsasütőbe. Tetejét megkentem egy kis íróval elkevert felvert tojással, lefedtem és fl órát kelesztettem a konyhapulton. Aztán betettem a duplájára kelt kenyértésztát a 230 fokra előmelegített sütőbe hőlégkeverésen és 45 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése