Ez aztán ízorgia volt a javából. Más ízvilág a kettő, de sikerült belőle komplett ebédet készítenem.
Hozzávalók:
A babhoz:
A csirkéhez:
Elkészítése:
A bab ételhez kevés olajon megdinszteltem a felkockázott hagymát, majd a fokhagymát, és hozzáadtam a leöblített, lecsepegtetett babot. Ráöntöttem a BBQ szószt, a paradicsomot és a fűszereket, a cukrot és kis tűzön 10 percig összeforraltam a hozzávalókat.
A csirkecombokat vékonyan beolajoztam, enyhén sóztam, borsoztam, mindkét oldalát alaposan megszórtam ras - el - hanouttal. Lefóliázva a bőrös felével lefelé fordítva 20 percre 200 fokos sütőbe tettem, aztán levettem a fóliát és további 30 percig pirítottam a combot félidőben megfordítva. Olyan omlós lett a csirke, hogy amikor megragadtam a csont végét, hogy kivegyem a tepsiből, simán kicsusszant belőle.
Hozzávalók:
A babhoz:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 800 g fehér bab konzerv
- 1 dl házi BBQ szósz
- 500 ml sűrű paradicsomszósz
- 1 tk barna cukor
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 kk oregánó
- 1 kk bazsalikom
- 1 kk rozmaring
- 1 kk kakukkfű
A csirkéhez:
- 1 ek olaj
- 3 egész csirkecomb
- kevés só
- frissen őrölt feketebors
- 2-3 ek arab fűszer
Elkészítése:
A bab ételhez kevés olajon megdinszteltem a felkockázott hagymát, majd a fokhagymát, és hozzáadtam a leöblített, lecsepegtetett babot. Ráöntöttem a BBQ szószt, a paradicsomot és a fűszereket, a cukrot és kis tűzön 10 percig összeforraltam a hozzávalókat.
A csirkecombokat vékonyan beolajoztam, enyhén sóztam, borsoztam, mindkét oldalát alaposan megszórtam ras - el - hanouttal. Lefóliázva a bőrös felével lefelé fordítva 20 percre 200 fokos sütőbe tettem, aztán levettem a fóliát és további 30 percig pirítottam a combot félidőben megfordítva. Olyan omlós lett a csirke, hogy amikor megragadtam a csont végét, hogy kivegyem a tepsiből, simán kicsusszant belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése