Ma rengeteg teendőm mellett ráfanyalodtam a "lusta asszony" sütijére. Persze ezt nem leszólásként mondom, mert kényelmes, gyors. Azért általában szeretek magam készíteni mindent, de ez ma elmaradt.
Elővettem a mélyhűtőből egy doboz kész leveles tésztát és némi finomsággal megtömködtem és máris repült a sütőbe.
Kétféle süti készült:
Vanília pudingos-cseresznyés pávaszem:
Hozzávalók:
A két sütihez használtam 500 g előre kinyújtott leveles tésztát, amit 6 db lapra vágva árulnak.
Fokhagymás kecskesajtos-diós-áfonyás papucs:
Ebből csak egy lapot készítettem, mert csak én ettem.
Elkészítése:
A joghurtot, a tejet robotgéppel összekevertem a pudingporral, míg besűrűsödött. Három részre osztottam
A pávaszemhez két lapot összepasszítottam, hogy vissza tudjam hajtani. A közepén elosztva elkentem a vaníliapudingot, melynek két szélét egy-egy sor cseresznyebefőttel raktam ki és ráhajtottam a tészta széleit.
A kecskesajtot a borssal, tejföllel és a kanálka zselatinnal robotgéppel összekevertem. Úgy, mint édes társát megtöltöttem a tészta közepét és felváltva dióval és áfonyaszemekkel a közepén díszítettem, ízesítettem.
Felvert tojással megkentem a tetejét és 200 fokon, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütöttem.
Wow....
Elővettem a mélyhűtőből egy doboz kész leveles tésztát és némi finomsággal megtömködtem és máris repült a sütőbe.
Kétféle süti készült:
Vanília pudingos-cseresznyés pávaszem:
Hozzávalók:
- 1,5 dl natúr joghurt
- 1,5 dl tej
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás ízű puding
- 1/2 üveg cseresznyebefőtt
- a teteje kenéséhez 1 tojás
A két sütihez használtam 500 g előre kinyújtott leveles tésztát, amit 6 db lapra vágva árulnak.
Fokhagymás kecskesajtos-diós-áfonyás papucs:
Ebből csak egy lapot készítettem, mert csak én ettem.
- 10 dkg fokhagymás kecskesajt
- 2 ek tejföl
- 1 kk zselatinpor
- 1 kk frissen őrölt bors
- 5-6 fél dió
- 10-12 nagy szem áfonya
Elkészítése:
A joghurtot, a tejet robotgéppel összekevertem a pudingporral, míg besűrűsödött. Három részre osztottam
A pávaszemhez két lapot összepasszítottam, hogy vissza tudjam hajtani. A közepén elosztva elkentem a vaníliapudingot, melynek két szélét egy-egy sor cseresznyebefőttel raktam ki és ráhajtottam a tészta széleit.
A kecskesajtot a borssal, tejföllel és a kanálka zselatinnal robotgéppel összekevertem. Úgy, mint édes társát megtöltöttem a tészta közepét és felváltva dióval és áfonyaszemekkel a közepén díszítettem, ízesítettem.
Felvert tojással megkentem a tetejét és 200 fokon, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütöttem.
Wow....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése