Újra az indiai ízek felé fordultam. Bármikor megeszem és azt remélem, hogy a családom is.
Hozzávalók:
A húshoz:
- 42 dkg kacsamell
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk frissen reszelt gyömbér
- 1 kk chilipehely
- 1 kk kurkuma
- 1 kk római kömény
- 1 kk koriandermag
- 1 teáskanál curry
- 1 teáskanál garam masala
- 2 ek olaj
- 1 tk himalája só
- 1 kk bors
- 3 dl kókusztej
- 15 dkg kesudió
A citromos rizshez:
- 25 dkg basmati rizs
- 5 dl
- 2 ek ghí
- 2 citrom leve
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 kk kurkuma
- 2 kk egész koriandermag
- 5 dkg kesudió durvára vágva
- 2 ek korianderzöld
- 1 db zöld chilipaprika
- 1 tk só
Elkészítése:
Az olajat megforrósíttotam, szalmasárgára pirítottam rajta a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadtam a reszelt gyömbért és fokhagymát, a fele kesudiót összetörve, felét egészben, valamint a fűszereket.
Pirítottam őket 2 percig, majd belekevertem a 2-3 mm vékonyra szelt kacsamellet. Sóztam, borsoztam. Addig sütöttem erős tűzön, míg a hús színe elvesztette a vörös színét.
Ekkor felöntöttem a kókusztejjel és további 2-3 percig forraltam.Tálalásnál megszórtam korianderzölddel.
A rizst többször átmostam, sós vízben puhára főztem. Rácsavartam a citromok levét.
A ghít felforrósítottam, beletettem az egész
koriandermagot, a kurkumát, a felkarikázott zöld chilit, a kókuszreszeléket és
a durvára aprított kesudiót. Kicsit átpirítottam, majd ráöntöttem a megfőtt rizst.
Alaposan átkevertem. 50 fokra előmelegített sütőben 10 percig szárítottam.
Tálalásnál friss korianderzölddel szórtam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése