Tegnap láttuk a férjemmel a TV-ben és mindketten megkívántuk. Este már nem álltam neki, mert kevés volt itthon az alapanyag, de ma reggel azonnal "futottam" a frissen gipsztől megfosztott lábammal a piacra.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejfölt, írót, cukrot, puha vajat és a tojást habverővel összekevertem, majd belekevertem a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig beleforgattam az áfonyát. Serpenyőben kevés vajat forrósítva egy-egy kisebb merőkanálnyi adagot sütöttem meg, oldalanként 2-2 perc alatt mérsékelt tűzön.
Hozzávalók:
- 1 dl tejföl
- 4 dl író
- 4 tojás
- 4 dkg szoba hőmérsékletű vaj + 5-6 dkg a sütéshez
- 4 ek nyírfacukor
- 25 dkg tönkölyliszt
- 25 dkg áfonya
- 2 csapott tk sütőpor
- 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tejfölt, írót, cukrot, puha vajat és a tojást habverővel összekevertem, majd belekevertem a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig beleforgattam az áfonyát. Serpenyőben kevés vajat forrósítva egy-egy kisebb merőkanálnyi adagot sütöttem meg, oldalanként 2-2 perc alatt mérsékelt tűzön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése