Hozzávalók: a két kenyérhez
- 12,5 dkg tang zhong
- 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 dkg tönköly fehér liszt
- 4 ek tönkölybúzapehely
- 4 ek napraforgómag
- 4 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 2 dl író
- 2 dl víz
- 1 tk cukor
- 2 tk só
- 3 dkg friss élesztó
Tetejére:
- 2 -3 ek író
- napraforgómag
- nigella mag
Elkészítése:
A langyos vízben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az
élesztőt és felfuttattam habosra.
Közben kenyérsütőgép üstjébe mértem a többi hozzávalót,
végül ráöntöttem a megkelt élesztőt. Dagasztó programra állítottam a gépet és hagytam, hogy tegye a dolgát.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen átgyúrtam,
ketté osztottam. A tésztából kidögönyöztem a levegőt, téglalap formájúra
nyomkodtam tenyérrel, majd szorosan feltekertem. Egy-egy szilikon kenyérformába fektettem őket. Tetejét megkentem egy kevés íróval, bemetszettem több helyen késsel és megszórtam napraforgómaggal, illetve nigella maggal.
Szobahőmérsékleten letakarva addig kelesztettem, míg a sütő
felmelegedett 230 fokra.
A sütő aljába egy edényben vizet tettem párologni. A
kenyereket 230 fokon 10 percig sütöttem, majd lecsökkentettem a hőt 180-190 fokra és
további 20 percig sütöttem. Rácsra téve hűtöttem ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése