E bájos kis állatot kannibál módon csak akkor fogyaszthatjuk, ha a férjem nincs otthon. Eljött a napja. Egész napos elfoglaltságot biztosított számára szeretett munkahelye. Én rohanás közben csak odabiggyesztettem 20 perc alatt a fiam elé ezt az ebédet. Kérdése volt azonnal: - Nem rántott? Járt hozzá egy homlok tetejéig felhúzott szemöldök, miegymás. De én fittyet hánytam a szemrehányó megnyilvánulásnak és tálaltam a tetemet.
Hozzávalók:
A pecsenyéhez:
A körethez:
A mentaszószhoz: (itt most nem a szerencsétlen áldozati bárányhoz készítettem)
Elkészítése:
A nyúlgerinceket egy éjszakára beáztattam a tejbe, melybe belereszeltem a terjedelmes fokhagymagerezdet.
Az ebédidő közeledtével a nyuszit kivettem a tejes tálból, lecsepegtettem róla a nedűt, sóztam, borsoztam, feltekertem a húst és két végét összetűztem fogvájóval. Egy vastagfalú lábasban felhevítettem két kanál olívaolajat és a nyuszitekercsek minden oldalát erős tűzön piroskásra sütöttem. Mikor színesedett, megkínáltam egy deci borral és lefedve a 200 fokos sütőbe tettem a fólia alatt sülő sós, borsos burgonya egyveleg mellé. 10 percig sütöttem, majd kivettem és letakarva 6-7 percet pihentettem, majd felszeleteltem.
A morgolódás megszűnt, az ebéd elfogyasztódott, én elégedett voltam.
Hozzávalók:
A pecsenyéhez:
- 2 nyúlgerinc
- 1 vaskos gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- 1 ek olaj
- só
- bors
- 1 dl fehérbor
A körethez:
- 2 közepes burgonya
- 1 nagy édesburgonya
- só
- bors
- 1-2 ek olaj
A mentaszószhoz: (itt most nem a szerencsétlen áldozati bárányhoz készítettem)
- 1 nagy marék friss mentalevél
- 1 csipet tengeri só
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
- 1 csipet chilipehely
- 1 dl joghurt
- 5 dkg mascarpone
Elkészítése:
A nyúlgerinceket egy éjszakára beáztattam a tejbe, melybe belereszeltem a terjedelmes fokhagymagerezdet.
Az ebédidő közeledtével a nyuszit kivettem a tejes tálból, lecsepegtettem róla a nedűt, sóztam, borsoztam, feltekertem a húst és két végét összetűztem fogvájóval. Egy vastagfalú lábasban felhevítettem két kanál olívaolajat és a nyuszitekercsek minden oldalát erős tűzön piroskásra sütöttem. Mikor színesedett, megkínáltam egy deci borral és lefedve a 200 fokos sütőbe tettem a fólia alatt sülő sós, borsos burgonya egyveleg mellé. 10 percig sütöttem, majd kivettem és letakarva 6-7 percet pihentettem, majd felszeleteltem.
A morgolódás megszűnt, az ebéd elfogyasztódott, én elégedett voltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése