Régen készítettünk tortát, így hirtelen ötlettől vezérelve csak beletettem, ami eszembe jutott. Remélem ettől még finom lett, mert meglepetésnek szántuk.
Ez belül oreós csoki, kivül Milka torte lett.
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A mázhoz:
Elkészítése:
A tojásokat ketté választottam. A fehérjét felvertem habbá. A csokoládést és a vajat vízgőz felett felolvasztottam ó, hozzákevertem még a vaníliakivonatot, a cukrot és a tojások sárgáit és robotgéppel habosra kevertem. A felvert fehérjét beleforgattam a csokoládéhabba, majd a sütőporral elkevert lisztet is és finoman összeforgattm, hohy ne nagyon törjön össze a hab.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és 160 fokon, hőlégkeverésen fél óra alatt megsütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni.
Közben robotgéppel összekevertem a krém összetevőit. Belekevertem a vaniliarúd kikapart magjait is. A már kihűlt tortát hosszában kettévágtam és a krém 3/4- ét egyenletesen elsimítottam az alsó lapon, majd a felsővel fedtem. A maradék krémmel vékonyan megkentem a torta tetejét és oldalait.
A marcipánt szilikonlapon kinyújtottam 0,5 cm vékonyra és lefedtem vele a tortát. Ekkor jött a férjem, aki lila marcipánból tehenet faragott.
Reménykedem, hogy tetszett, akinek készítettük.
Ez belül oreós csoki, kivül Milka torte lett.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 17 dkg vaj
- 25 dkg étcsokoládé
- 7 tojás
- 8 dkg gyümölcscukor
- 17 dkg liszt
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk sütőpor
A krémhez:
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 25 dkg mascarpone
- 120 g főzés nélküli vaníliapuding
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 7 dkg gyümölcscukor
A mázhoz:
- 40 dkg fehér marcipán
- 10 dkg lila marcipán
Elkészítése:
A tojásokat ketté választottam. A fehérjét felvertem habbá. A csokoládést és a vajat vízgőz felett felolvasztottam ó, hozzákevertem még a vaníliakivonatot, a cukrot és a tojások sárgáit és robotgéppel habosra kevertem. A felvert fehérjét beleforgattam a csokoládéhabba, majd a sütőporral elkevert lisztet is és finoman összeforgattm, hohy ne nagyon törjön össze a hab.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és 160 fokon, hőlégkeverésen fél óra alatt megsütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni.
Közben robotgéppel összekevertem a krém összetevőit. Belekevertem a vaniliarúd kikapart magjait is. A már kihűlt tortát hosszában kettévágtam és a krém 3/4- ét egyenletesen elsimítottam az alsó lapon, majd a felsővel fedtem. A maradék krémmel vékonyan megkentem a torta tetejét és oldalait.
A marcipánt szilikonlapon kinyújtottam 0,5 cm vékonyra és lefedtem vele a tortát. Ekkor jött a férjem, aki lila marcipánból tehenet faragott.
Reménykedem, hogy tetszett, akinek készítettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése