Nem a legdiétásabbnak mondható fogás, de nyugodt szívvel megeheti ebédre az is aki diétázik, mert 600 kcal alatt van körettel együtt. Ha a köretet elhagyjuk, akkor még lespórolhatunk belőle 240 kalóriát.
Egy
serpenyőben egy kanál olívaolajon egy kisebb felkockázott hagymát
megpirítottam, hozzáadtam a felszeletelt fokhagymát, majd a
paradicsomkonzervet, sóztam, borsoztam, oregánóval, kevés cukorral
összeforraltam.
Hozzávalók 4 fő részére:
- 40 dkg csirkemell filé
- 2 közepes padlizsán
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors bőségesen (az én ízlésem szerint)
- 40 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
- 1 ek oregánó
- 1 tk barnacukor
- 10 dkg parmezán frissen reszelve
Körethez:
- 20 dkg rizs
- 1 tk olívaolaj
- 1 tk só
- víz (hogy 1 ujjnyira ellepje a rizst)
- 1 ek olívaolaj
- 1 édeskömény
- só
- bors
- 1 ek fehér balzsamecet
- 1 dl fehér bor
Elkészítése:
A
padlizsánokat megmostam, megszárítottam, két végét levágt, 1 cm-es szeletekre
karikáztam. Sóztam, borsoztam, meghintettem oregánóval és nagyon evés
olívaolajon mindkét oldalán megsütöttem, hogy színt kapjon. Konyhai törlőre
szedtem leitatni az olajat.
A
csirkemellet felszeleteltem 1 cm vékony szeletekre. Sóztam, borsoztam, egy kanál
olajon mindkét oldalát erős tűzön hirtelen megsütöttem, míg színt kapott, tálra
szedtem.
Egy
tűzálló tál aljába kevés paradicsomos ragut szedtem, arra ültettem a megsütött
padlizsánkarikákat, majd a csirkemell szeletek következtek, amit a padlizsánok
másik felével fedtem, a maradék paradicsomszósszal nyakon öntöttem. Frissen
ráreszeltem a parmezán sajtot nagy lyukú reszelőn és 200 fokos sütőben,
hőlégkeverésen 20 perc alatt
összesütöttem
A
rizst egy kanál olajon megpirítottam, sóztam, majd felöntöttem annyi vízzel,
hogy egy ujjnyira ellepje és fedő alatt megpároltam.
Az
édeskömény szárát levágtam és keresztbe 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
Egy
serpenyőben egy kanál olívaolajon kis sóval, borssal mindkét oldalát
megpirítottam, de csak annyira, hogy még roppanjon. Ekkor egy kanál fehér
balzsamecetet öntöttem rá, amivel összeforraltam.
Ezt követően felöntöttem 1 dl fehér
borral. Csak addig forraltam, míg az alkoholtartalma elpárolgott. Köretként a
köményre halmoztam a rizst, meglocsoltam a szafttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése