Mint minden olasz étel, pillanatok alatt elkészíthető. Még korán reggel munka előtt is bevállalom, olyan egyszerű. A nagyszerű ízek, illatok mellett a gyors elkészíthetősége is nagy erénye sok olasz fogásnak.
Hozzávalók:
- 30 dkg penne
- 2 ek olívaolaj
- 30 dkg csiperke gomba
- 10 dkg bacon felkockázva
- 1 kisebb zsenge cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék koktélparadicsom
- 3-4 ág kakukkfű
- frissen őrölt bors
- 2 ek liszt
- 2 ek vaj
- 2 dl 30 %-os tejszín
- 15 dkg mascarpone sajt
- 12-15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A pennét lobogó sós vízben 10 perc alatt megfőztem, leszűrtem.
Az olajon elkezdtem pirítani a hagymát és a felszeletelt bacon szalonnát. Amikor elkezdett karamellizálódni, beleszeleteltem a cukkinit, a negyedekre vágott gombát, frissen őrölt borssal szórtam meg, majd a felezett koktélparadicsomok következtek. Egy percig együtt sütöttem őket, majd kivajazott sütőtálba szedtem a kifőtt tésztával együtt és összekevertem őket. A vajat felforrósítottam, hozzáadtam a lisztet, borsot, kevés sót és egy percig pirítottam, aztán felengedtem a tejszínnel, hígabb besamelt forraltam belőle. A tüzet elzárva belekevertem a mascarponét és leöntöttem vele a zöldséges tésztát. Végül gazdagon megszórtam reszelt sajttal és 200 fokos ra előmelegített sütőben negyed óra alatt készre sütöttem.
Persze a fiamnak nem felelt meg, csak kopasz tésztát evett ketchuppal és reszelt sajttal, de ez az ő baja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése