Hozzávalók:
- 30 dkg tönköly fehér liszt
- 12 dkg mandula darálva
- 2 tojás sárgája
- 2 nagy csipet só
- 20 dkg reszelt sajt (én Pannóniát használtam, de az eredeti parmezánt ír)
- 24 dkg vaj
- 1 tk citromllé
Kenéshez: tojás
Tetejére: reszelt sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat,- kivéve 5 dkg reszelt sajtot,- összegyúrtam, folpackba csomagoltam és a hűtőben pihentettem 1-2 órát. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtottam 2-3 mm vékonyra és a tésztalapot egyben belefektettem a sütőpapírral bélelt tepsibe.
Tetejét lekentem a maradék tojásfehérjével, megszórtam reszelt sajttal és csak ekkor felvágtam derelyevágóval vékony rudacskákká. Így megspóroltam a temérdekszer szálanként pakolós tészta transzportot. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép arany-barnára sütöttem őket. Óvatosan kell kiszedni őket, mert törékeny.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése