Kalács hozzávalói:
- 1,3 dl tej
- 1 tk méz
- 1,2 dkg friss élesztő
- 1 tojás sárgája
- 1 tk citruspor
- 3,5 dkg vaj
- 3,5 dkg xilit
- 2 ek tejföl
- 32 dkg finomliszt
Töltelékhez:
- 1 nagy alma megpucolva, kimagozva, felkockázva 1 x 1 cm-esre
- 6-8 szem szilva felkockázva 1 x 1 cm-esre
- 3-4 szelet kandírozott narancs felkockázva 1 x 1 cm-esre
- 1 marék dió durvára vágva
- 2 ek barna cukor
- 1 tk fahéj
- 1/3 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A kalácstésztát megdagasztotta a kis ügyes és meg is kelesztette. A megkelt tésztát kinyújtottam kb. 30 x 35 cm-es téglalappá. Megszórtam a dióval, szétterítettem rajta a felkockázott gyümölcsöket, megszórtam 2 kanál barna cukorral, fahéjjal és a vaníliás cukor harmadával, majd a tésztát feltekertem és egy őzgerincformába fektettem. A tészta tetejét megkentem a megmaradt tojásfehérje és tejföl keverékével. Tetejére 2 ek barna cukrot és a vaníliás cukor harmadát szórtam. 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöttem. Rácsra téve hűtöttem ki, de már langyosan nekiestünk. Hiába, a sok izgalom a foci közben meghozta az étvágyunkat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése