Hozzávalók:
- 20-25 szem szép, egészséges szilva
- 1 kg burgonya
- só
- 30 dkg félfogós liszt
- 20-25 kávéskanálnyi fahéjas cukor
- 25 dkg friss zsemlemorzsa
- 10 dkg durvára darált dió
- 1 ek nádcukor
- 4-5 ek szőlőmagolaj
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben megfőztem, leszűrtem, megvártam, míg kihűljön, összetörtem. A kihűlt burgonyából és a lisztből rugalmas tésztát gyúrtam, lisztezett deszkán kinyújtottam 4-5 mm vastagra, kb. 10 x 10 cm-es négyszögeket vágtam belőle (a szilva méretétől függően), felhajtottam mind a négy sarkát, összenyomkodtam a tésztát, és két tenyerem közt golyóvá hengergettem Lobogó sós vízben megfőztem, mindig csak keveset, hogy ne hűtse le a vizet. Amikor feljött a víz tetejére, még 1-2 percig főztem, leszűrtem, leöblítettem. Az olajon aranyszínűre pirítottam a zsemlemorzsát és a darált diót, majd rászórtam a cukrot is, végül ebbe forgattam a kifőtt gombócokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése