Már forrt is a víz a tésztafőzéshez, rotyogott a paradicsomszósz, készült az ebéd.
Paradicsomszósz hozzávalói:
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 ek olívaolaj
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
- 500 ml sűrű paradicsomszósz
- nagy marék bazsalikom felaprítva
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 50 dkg marhahúsgolyó
- 1 nagy csipet só
- 1 ek barna cukor
- néhány tekerés bors
A hagymát a forró olajon megpirítottam, beleültettem a húsgolyókat és világos barnára sütöttem minden oldalukat. Közben a felszeletelt fokhagyma is a serpenyőben landolt, amit követett a paradicsom konzerv és a szósz, a felaprított bazsalikom, kevés só, egy kanál cukor és némi bors. Mindezt kis lángon forraltam 12-15 percet fedő alatt. Közben kifőtt a tészta is és máris tálalhattam. Nagyon ízletes volt a borsos papardellével ez az olasz szósz. Egyáltalán nem volt erős, csak ízes. Egy gyors és finom ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése