Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg pizzaliszt
- 2,5 dl meleg víz
- 1 tk méz
- 2 dkg friss élesztő
- 1 tk só
- 1/2 citrom leve
- 3 ek olívaolaj
A töltelék:
- 20 dkg cottage cheese
- egy marék snidling
- frissen őrölt fekete bors
- felkockázott kápia paprika
- 10 dkg füstölt parasztsonka
- fokhagymával töltött zöld olívabogyó
- fekete olívabogyó
- olajban eltett aszalt paradicsom
- kapribogyó
- parmezánsajt
- kakukkfűágak
- bazsalikomlevél
- rozmaringlevél
Elkészítése:
A tésztához a vizet meglangyosítottam, elkevertem a mézzel, belemorzsoltam az élesztőt és felfuttattam. Utána kenyérsütőgépben összegyúrtam az összes hozzávalóval, megkelesztettem. Kevés lisztet hintettem a nyújtódeszkára és kb. 2-3 mm vékonyra kinyújtottam a megkelt tésztát. 11 cm átmérőjű kerek formával köröket vágtam ki. A tészta közepére sonkából, zöldfűszerből, olívabogyóból vagy aszalt paradicsomból kupacot raktam, tetejére parmezán szeletkét tettem, majd a tészta széleit összenyomkodva félkör alakú batyut készítettem. Olajat forrósítottam és abban hirtelen kisütöttem a töltött tésztákat. Minden batyu mást és mást rejtett. Igazi kis surprise ebéd volt. Mindannyian degeszre ettük magunkat. Ebből a mennyiségből 20 db batyu készült, ami kisütve egy hatalmas tál panzerotti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése