Gyönyörű friss padlizsánokat vettem és készítettem belőle finom padlizsánkrémet és ajvárt is.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A padlizsánokat ketté vágtam. Vágott felükkel lefele fordítva grillrácsra tettem és 200 fokos sütőben hőlégkeverésen fél óra alatt megsütöttem. Kivéve tálba tettem őket, amit lefóliáztam 10 percre, így könnyen lehúzható volt a héjuk. Ekkor már csak annyi feladatom volt, hogy mindent aprítógépbe dobáltam és pürésítettem, de kicsit darabosra. Készíthettem volna többet, mert csak úgy kopaszon elkezdtem enni, de egy idő után a férjem kiszedte a kezemből, hogy neki semmi sem marad és gyorsan befalta. A tanulság az, hogy legközelebb legalább tripla adagnak kell elkészülnie.
Hozzávalók:
- 40 dkg padlizsán
- 1 szál újhagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott kk só
- 1 csapott kk bors
- 1 kk mustár
- 1 tk méz
- 0,5 dl olívaolaj
Elkészítése:
A padlizsánokat ketté vágtam. Vágott felükkel lefele fordítva grillrácsra tettem és 200 fokos sütőben hőlégkeverésen fél óra alatt megsütöttem. Kivéve tálba tettem őket, amit lefóliáztam 10 percre, így könnyen lehúzható volt a héjuk. Ekkor már csak annyi feladatom volt, hogy mindent aprítógépbe dobáltam és pürésítettem, de kicsit darabosra. Készíthettem volna többet, mert csak úgy kopaszon elkezdtem enni, de egy idő után a férjem kiszedte a kezemből, hogy neki semmi sem marad és gyorsan befalta. A tanulság az, hogy legközelebb legalább tripla adagnak kell elkészülnie.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése