Nagyon ritkán vásárolok sertés húst, de ez annyira szép volt, hogy nem tudtam elmenni mellette. Néha nem árt egy kis változatosság. Nagyon sokszor eszünk csirkét, Ennyit megengedhetünk magunknak.
Hozzávalók:
- 60 dkg tarja
- Maldon só
- frissen őrölt fekete bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 0.5 dl olaj
Elkészítése:
A 2 cm vastag hússzeleteket beolajoztam, megszórtam frissen őrölt
borssal, ráreszeltem a fokhagymát és a citrom héját. Jól záródó tálba tettem,
rácsavartam a citrom levét és hűtőbe tettem 3-4 órára pácolódni. Néha
megforgattam a szeleteket, hogy mindenütt érje a pác.
Sütés előtt fél órával kivettem, hogy szoba hőmérsékletűre
melegedjen és csak közvetlen sütés előtt sóztam meg Maldon sóval.
Kevés olajat felhevítettem egy serpenyőben és a húsok mindkét
oldalát 2,5-3 perc alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése